Kozí farma Ratibořice

Máme pro vás skvělý tip na veselý a neobvyklý výlet! Vydejte se do Ratibořic, kde na vás čeká téměř 600 roztomilých a zvídavých koziček. Dozvíte se mnoho zajímavého o bílých krátkosrstých kozách a v obchůdku si koupíte dobroty z kozího mléka v biokvalitě.

Kontakt

Biofarma DoRa
Ratibořice 1
67551 Jaroměřice nad Rokytnou
region Třebíč
49.131565, 15.906073Mapa
Volné pokoje
Období: léto, zima

Výlet za zvídavými kozami

Platí rčení „mlsný jako koza“? Jak hladkou mají kozy srst, co dělají během dne a žijí raději o samotě, nebo ve stádu? Tohle všechno, a ještě mnohem víc se děti naučí na exkurzi po farmě. Zjistí také, čím je zdraví prospěšné kozí mléko a v jakých potravinách ho lze najít.

Děti si z výletu odnesou krásné vzpomínky. Kozičky se mají na farmě skvěle a majitelé jim věnují tu nejlepší péči v podmínkách ekologického zemědělství. Veřejnosti je farma otevřena každou sobotu od 14:00 do 17:00 hodin. Při objednání exkurze (předem po telefonu nebo přes e-mail) můžete přijít i jindy. Farma je bezbariérová.

K vidění je tu toho spousta také při volné prohlídce –⁠⁠⁠ lze navštívit stáje a výběhy s kozami, obchůdek a útulnou kavárnu, kde si dáte domácí dezerty. 

Dobroty z kozího mléka v obchůdku a automatu

V sobotu odpoledne je otevřený i obchod, kde zakoupíte vynikající sýry, tvarohy, jogurty, syrovátkové nápoje a další potraviny vyrobené z kozího mléka. Vše v biokvalitě. Dámy potěší kosmetika z kozího mléka. Děti si z výletu mohou odnést suvenýr v podobě parádní plyšové kozičky. Před vstupem na farmu je automat s výrobky dostupný 24/7.

Víte, že…

Farmu Ratibořice najdete na internetu i pod názvem BIOFARMA DoRa. Jestli ještě váháte, podívejte se na facebookový profil, kam majitelé přidávají videa a fotografie. 

Foto: archiv Vysočina Tourism, facebook.com/biofarmadora

Otevírací doba:

léto:
sobota: 14:00 – 18:00

zima:
sobota: 14:00 – 17:00