Biotop Malvíny Třešť

Přírodní koupaliště Malvíny je jedno z novějších na Jihlavsku. A vybavené je stejně dobře jako venkovní bazény – vodní plocha je rozdělena na plaveckou část, brouzdaliště a hrací část se skluzavkou a vodními chrliči. Návštěvníky sem láká především příjemné prostředí a krásně čistá voda.

Kontakt

Na Hrázi
58901 Třešť
region Jihlava
49.293022, 15.485063Mapa
Volné pokoje
Období: léto

Spousta prostoru pro odpočinek a dovádění

V Třešti na Jihlavsku se nachází přírodní koupaliště, které nabízí příjemnou alternativu ke koupání v chlorovaných bazénech. Funguje na principu zachování biologické rovnováhy – k čištění vody se využívají rostliny, žádná chemie ani dezinfekce. Proto je voda vhodná i pro alergiky a citlivější osoby.

Celý areál zaujímá půl druhého hektaru a vodní plocha samotná má 3 500 m2. Takže je tu spousta místa k odpočinku v trávě, plavání i dovádění ve vodě. V mělké části koupaliště je dětské brouzdaliště s maximální hloubkou 40 cm a neplavecká část s hloubkou 1,2 m. Děti se vyřádí na 6m skluzavce a užijí si zábavu s vodními chrliči a tryskami.

Výborné zázemí

Až vás přestane bavit plavání a slunění, jděte si s dětmi pohrát na dětské hřiště. Dospělí si mohou zahrát plážový volejbal. Potěší i možnost zapůjčení slunečníků a lehátek. Přímo v areálu si můžete dát občerstvení v podobě teplého oběda, malé svačinky a osvěžující zmrzliny.

Areál je dobře vybavený. K dispozici jsou toalety, přebalovací pult, sprchy, převlékací kabinky a Wi-Fi připojení zdarma.

Víte, že…

Přírodnímu koupališti se říká také biotop. Kromě přírodně čištěné vody, je jeho výhodou přirozenější vzhled. Zkrátka do krajiny zapadne mnohem lépe než betonový bazén.

Foto: archiv Vysočina Tourism 

Otevírací doba:

Pondělí – neděle: 10:00 – 20:00 (letní dny)