Biotop Jemnice

Už jste slyšeli o biotopu? Jde o přírodní koupaliště, které se čistí pomocí rostlin a drobných mikroorganismů žijících ve vodě. Žádné dezinfekční prostředky ani chemie. Přijeďte si sem zaplavat a vyřádit se s dětmi. V biotopu s vodními atrakcemi strávíte klidně celý den.

Kontakt

Město Jemnice
Červenomlýnská
67531 Jemnice
region Třebíč
289531
49.028961, 15.569691Mapa
Volné pokoje
Období: léto

Moderní design, který zapadá do krajiny

Biotop Jemnice je jedním z nejhezčích a nejlépe vybavených přírodních koupališť v Čechách (zařazeno časopisem FORBES mezi TOP 10 v ČR). Díky přírodním materiálům, decentním barvám a jednoduchému tvaru skvěle zapadá do okolí. Zdobí ho kameny a dřevěná lávka, takže trochu připomíná okrasné jezírko. 

Koupaliště se nachází v přírodě v údolí řeky Želetavky na místě bývalé vodní nádrže, oku lahodící zeleň je proto všude kolem. Na trávníku u vody si pohodlně rozložíte deku. Nechybí ani zázemí: toalety, sprchy, šatny se zamykacími skříňkami a občerstvení. 

Pozor, při špatném počasí nebo „čvachtajícím“ trávníku po vydatných deštích je zavřeno. Před tím, než vyrazíte, raději zkontrolujte facebookové stránky koupaliště.

Skluzavka a brouzdaliště pro děti

Malé návštěvníky jistě nadchne dlouhá skluzavka, vodní hřib, zajímavě pojaté brouzdaliště a spousta prostoru pro běhání, dovádění a různé hry ve vodě i na suchu. 

Dospělým se bude zamlouvat klid, pohoda, stín vzrostlých stromů a perfektně čistá voda. A neurazí ani příjemná cena za vstupné.

Víte, že…

Voda čištěná přírodním způsobem je vhodná i pro alergiky. Přírodní způsob čištění navíc šetří náklady, protože není třeba vodu často doplňovat. Díky jinak fungující cirkulaci vody by navíc mělo dojít ke zvýšení průměrné teploty cca o 2 °C.