Cesty časem Třebíč

V třebíčském podzámčí je pro výletníky připravena zajímavá interaktivní expozice. Hravou formou se tu dozvíte mnoho o historii regionu i tradičních řemeslech a vyzkoušíte si, jaké to je být tiskařem, tkalcem nebo stavitelem.

Kontakt

TIC Bazilika
Zámek 1
67401 Třebíč 1
region Třebíč
49.217312, 15.873155Mapa
Volné pokoje
Období: léto

Zábavná historie

Expozice s názvem „Cesty časem – procházky třebíčskou historií“ je určena zejména návštěvníkům, kteří se rádi učí hrou. Věnovaná je třem hlavním tématům: 

  • Jak se staví bazilika: okruh vypráví o středověkém stavitelství. Sami budete mít možnost postavit si mostní oblouk, základy baziliky či gotickou klenbu.

  • Jak vzniká město: poznejte blíže historii, symboly a opevnění města Třebíče. Zjistěte, jak kdysi fungovala radnice a jaká byla městská práva. Pomocí modelu si postavíte město v různých dobách.

  • Jaká byla řemesla: zjistěte, jak vypadala práce kováře, tkadlece, mlynáře, provazníka, koláře a dalších řemeslníků. Některé historické řemeslné nástroje si vyzkoušíte na vlastní kůži.

Na okruzích vás budou symbolicky provázet slavný třebíčský kupec Francesco Calligardi a písař Jan Suchenius. Během poznávání si děti mohou vyplnit zábavný pracovní list.

Foto: MKS Třebíč 

Otevírací doba:

leden - červen:
denně 9:00-17:00

červenec - srpen:
denně 9:00-18:00

září - listopad:
denně 9:00-17:00

prosinec:
denně 9:00-16:00