Kozí stezka – Kozí spolek

Co takhle vyvenčit opravdovou kozu? V třebíčském Kozím spolku vám ji rádi půjčí. Trasa už je pro vás připravena. Je jen na vás, jak daleko se po ní vydáte. Aby byla cesta ještě veselejší, najdete na ní několik zastávek se zábavnými úkoly.

Kontakt

Veronika Hlávková
Poušov
67401 Třebíč 1
region Třebíč
49.212376, 15.856924Mapa
Volné pokoje
Období: léto

S kozou se to lépe táhne

Kozí stezka je zážitková aktivita, která nadchne všechny milovníky zvířat a přírody. Pokud chcete zažít nové dobrodružství, poznat kozy blíž a uložit si do alba spoustu fotek z neobvyklého výletu, stačí se po telefonu (736 487 460) domluvit s majiteli. A ve smluvený čas dorazit do Kozího spolku, který sídlí na okraji Třebíče u břehu řeky Jihlavy. 

Tam vám půjčí jednu nebo více koziček vybavených brašnami. Do „kozího batůžku“ si lze odložit pár věcí nebo svačinku. A můžete vyrazit!

Veselé úkoly pro děti

Trasa už je předem nachystaná, takže kozy nemusíte nikam převážet, ani vymýšlet, kudy je povedete. Stezka se klikatí zelenou krajinou Poušova v Třebíči. Jak daleko dojdete, záleží jen na vás. Po cestě na vás čeká několik zastávek s jednoduchými úkoly, které pobaví hlavně děti. 

Chtěli byste s kozou podniknout delší výlet? Domluvte se s Kozím spolkem –⁠ rohatou společnost vám zařídí i na půlden, celý den nebo více dní. 

Víte, že…

V Kozím spolku mají i další obyvatele –⁠ například slepice, koně a psi. Zvířata tu žijí v pohodě, jsou chování ve stádech (ne odděleně) a je s nimi jednáno s respektem. Sama si mohou rozhodnout, kdy budou venku, kdy se schovají a kdy budou třeba odpočívat.

Foto: archiv Vysočina Tourism