Park Stromovka v Humpolci

Víte, jak vypadá nejkrásnější park roku 2021? Zajeďte se podívat do Humpolce! V místním vymazleném parku to doslova žije. Od jara do podzimu se tu konají nejrůznější kulturní akce, v zimě se pořádá bruslení na umělém kluzišti. Po celý rok je pak návštěvníkům k dispozici moderní dětské hřiště.

Kontakt

Město Humpolec
39601 Humpolec
region Pelhřimov
49.543324, 15.356714Mapa
Volné pokoje
Období: léto

Živé srdce Humpolce

Městský park v Humpolci prošel revitalizací a od roku 2021 dělá jeho nová podoba radost místním i turistům. Park, který navazuje na historickou část Humpolce, nabízí prostor k odpočinku a vyžití dospělým i dětem. Najdete tu kavárnu, krásné dětské hřiště s mnoha herními prvky a letní platformu

V parku se pořádají různé akce – jen za rok 2022 jich bylo více než 80. Zajít sem můžete na koncert, divadlo (hodně se hraje i pro děti), hudební workshopy, kreativní dílničky nebo sportovní události. Konají se zde i akce představující světovou gastronomii a naše české pochoutky. Mrkněte na program akcí pro letošní rok. V parku se zabavíte i v zimě, a to díky umělému kluzišti.

Unikátní dětské hřiště

Atypické dětské hřiště se spoustou prolézaček má rozměry 21 × 15 m. Zajímavé je svými prvky ve tvaru mnohostěnných kokonů. Ty jsou propojeny lanovými tunely a ocelovými můstky. Nechybí ani skluzavka, síťové výlezy a závěsná lanová hnízda. Navrženo bylo přímo pro humpolecký park a další stejné v republice nenajdete. 

Foto: MěKIS Humpolec