Za výhledy do Víru

Na prima výlet nepotřebujete celý víkend. Připravili jsme pro vás krátkou trasu, kterou zvládnete ujít přibližně za hodinku a půl. A ještě vám zbyde čas na vynikající oběd nebo mlsání v cukrárně. Pokud máte pejska, můžete ho vzít s sebou.

Kontakt

Koruna Vysočiny, z.s.
nám. Republiky 294/24
59101 Žďár nad Sázavou 1
region Žďár nad Sázavou
49.562820, 15.939277Mapa
Volné pokoje
Délka trasy: 4 km
Časová náročnost: 1,5 h

Za dobrotami z Vysočiny

Už jste si prošli vesnici, která leží hned pod hrází Vírské přehrady? Věřte, že právě takový výlet stojí za to. Svou cestu začnete u zmenšeniny unikátního Vírského mlýnku, což je soustava dvou desítek pohybujících se veselých figurek poháněných vodní silou. Líbit se bude nejen dětem, ale i dospělým. (Mimochodem, původní Vírský mlýnek od pana Vincence Navrátila je nyní vystaven v Horáckém muzeu v Novém Městě na Moravě.)

Odtud se přesuňte na zdálky viditelnou vyhlídku na Rossiho skále. Představí vám údolí Svratky v celé své kráse. Přímo pod vyhlídkou najdete jednu z nejlepších restaurací na Vysočině – Forest Resort. Pochutnáte si tu na nejrůznějších vynikajících pokrmech z čerstvých regionálních surovin.

Následující část výletu vás zavede na další vyhlídkové místo. Stačí sledovat červenou turistickou značku a zanedlouho dojdete na Klubačici – nejvyšší a nejslavnější vírskou skálu. 

Na konci výletu je tu opět čas pro doplnění energie. Pokud vás honí mlsná, vyzkoušejte cukrárnu VE VÍRU MLSÁNÍ, kde si kromě výborné kávy můžete dopřát i něco sladkého z domácího cukroví. Vše je vytvořeno z kvalitních surovin, jako jsou čerstvá vejce, vanilka, mascarpone, smetana a máslo.

Foto: Koruna Vysočiny