Za zvířátky na Betlém

V Novém Městě na Moravě čeká spousta zábavy i na předškoláky. To nejlepší jsme pro vás poskládali do hodinové procházky, která vede centrem města, kolem dětských hřišť a dalších pro děti lákavých míst. Líbit se vám bude i zookoutek s nejrůznějšími zvířátky.

Kontakt

Koruna Vysočiny, z.s.
nám. Republiky 294/24
59101 Žďár nad Sázavou 1
region Žďár nad Sázavou
Volné pokoje
Délka trasy: 3 km
Časová náročnost: 1 h
Výlet vhodný pro: předškolní děti

Hřiště, výstava pro děti a zookoutek

Výlet začíná na novoměstském Vratislavově náměstí, což je skvělý výchozí bod pro výlet s menšími dětmi. Pokud si najdete chvilku navíc, určitě nevynechte Horácké muzeum. Od května do října nabízí speciální expozici „Mlejnek z Víru a Strašidelné podzemí“, která děti zaručeně potěší. 

Po prohlídce se vydejte směrem k městskému arboretu, zejména na jaře je celé nádherně rozkvetlé. Své kroky pak směřujte ke Komenskému náměstí, kde si prohlédnete evangelický kostel. Hned vedle této stavby děti jistě potěší hřiště. Dospělí ocení skvělou kavárnu Kafé 133 v prostorách historické budovy jen malý kousek odtud. 

Po občerstvení vás cesta zavede až ke Klečkovskému rybníku, na kterém si lebedí kachny a labutě. U něj se nachází další dětské hřiště. A spolu s ním tu najdete i parádní dopravní hřiště. Všichni malí milovníci jízdy na koloběžce, kole nebo odrážedle se tu skvěle vydovádí!

Pokračujte přes most přes říčku Bobrůvku pod nemocnici, kde už se na děti těší v pořadí třetí hřiště. Dáváte-li přednost klidné procházce v přírodě, neváhejte se zastavit v nemocničním parku. Patří k nejkrásnějším u nás a zvlášť na jaře vás okouzlí při pohledu na rozkvetlé rododendrony a zlatý déšť. 

Následuje stoupání na Betlém. Polní cesta vás dovede až ke krásné a opečovávané minizoo. Tato zelená oáza na okraji města je skvělým cílem výletu, ať už jste malí, nebo velcí milovníci zvířat. Vstupné je zdarma.

TIP: Procházka samotná trvá přibližně hodinu. Pokud se zastavíte v muzeu, pohrajete si na hřištích a důkladně se seznámíte se zvířátky v minizoo, můžete v Novém Městě strávit i celý den.

Foto: Koruna Vysočiny