Pohádková Dolní Rožínka

Může se zdát, že malé vesničky na Vysočině toho moc nenabízí, opak je však pravdou. Třeba v takové Dolní Rožínce na vás čeká strašidelný zámek, pohádková výstava, zřícenina a skvělá koupačka.

Kontakt

Koruna Vysočiny, z.s.
nám. Republiky 294/24
59101 Žďár nad Sázavou 1
region Žďár nad Sázavou
Volné pokoje
Délka trasy: 5 km
Časová náročnost: 1,5 h
Výlet vhodný pro: předškolní děti

Za vílami a strašidly

Tento parádní půldenní výlet vykouzlí úsměv na rtech všem předškolákům! Na své si přijdou jak holčičky, tak kluci. 

První zastávka ve Světě skřítků a víl nadchne všechny milovníky pohádkových postaviček. Celkem jich tu najdete více než 1500. Od tělíček až po kostýmy všechny ručně vyrobila Jana Kuchařová, místní rodačka a maminka tří dcer. Tato unikátní autorská výstava vám přinese nevšední zážitek, který se vryje do paměti vaší rodiny na dlouhou dobu.

Za další zábavou vykročte směrem k 500 let staré historické sýpce. V ní se nachází strašidelný zámek Draxmoor. Odvážné děti v něm zažijí legraci, dobrodružství a trochu strašidelného vzrušení. Pokud nepatříte mezi odvážlivce, navštivte Draxmoor během tzv. Rodinných pátků, kdy se na prohlídce nestraší a je rozsvíceno.

Nyní je na čase nadýchat se trochy čerstvého vzduchu a protáhnout si nohy. Příjemná procházka vás zavede k romantické zřícenině kaple Jivina. Během léta přijde vhod i osvěžení u vody. V Dolní Rožínce nabízí tuto možnost zatopený lom na okraji obce.

Foto: Draxmoor, Koruna Vysočiny