Podél říčky Bystřičky

Hledáte výlet, který není náročný ani pro malé děti? Vydejte se do malebného Domanína. Ujít tento okruh trvá asi 1,5 hodiny. Pokud se však rozhodnete strávit čas na všech atrakcích, stane se z malé procházky parádní zábava na celý den.

Kontakt

Koruna Vysočiny, z.s.
nám. Republiky 294/24
59101 Žďár nad Sázavou 1
region Žďár nad Sázavou
Volné pokoje
Délka trasy: 5 km
Časová náročnost: 1,5 h
Výlet vhodný pro: předškolní děti

Aktivní den plný dobrodružství

Tento výlet je ideální ať už máte malé neposedy, kteří se chtějí vyřádit na hřištích, nebo hledáte klidné místo pro odpočinek a relaxaci.

Začneme ve velkém stylu v resortu Borovinka. Tady na malé rošťáky čeká úchvatné dětské hřiště v podobě mohutného dřevěného hradu. Každý kluk se tu bude cítit jako rytíř a každá holčička jako princezna průzkumnice! Zkrátka nezůstanou ani dospělí – v areálu si mohou zahrát třeba minigolf. Doporučujeme prozkoumat také nedaleký les, kde najdete lanový park pro další dobrodružství. 

Až se děti dostatečně vyřádí, pokračujte podél Domanína směrem k Bystřici. Zde se připojte na cyklostezku, která vás zavede až do volnočasového areálu v Lužánkách. V něm děti zabaví rozsáhlé hřiště, lanové prolézačky a Pohádková alej s různými strašidly a jinými pohádkovými postavičkami. Nechybí ani trocha historie v podobě Bystřického parku miniatur

Pro osvěžení v horkých letních dnech zajděte na bystřické venkovní koupaliště s vyhřívanými bazény, kde si můžete dopřát zasloužený relax. 

Foto: Areál sportu a kultury, Vašek Šubrt