Centrem Žďáru s malými dětmi

Prožijte skvělý den v centru Žďáru nad Sázavou. Pro rodiny s malými dětmi město připravilo pestrou paletu zajímavých míst!

Kontakt

Koruna Vysočiny, z.s.
nám. Republiky 294/24
59101 Žďár nad Sázavou 1
region Žďár nad Sázavou
Volné pokoje
Délka trasy: 0,8 km
Časová náročnost: 0,25 h
Výlet vhodný pro: předškolní děti

Vláčky, obří herna a bazén

Svůj výlet začněte v Modelovém království, kde se na ploše 55 m2 pokocháte modelovou železnicí inspirovanou krásami Vysočiny. Prohlédnete si malé mašinky projíždějící okolo Zelené hory a pod hradem Pernštejn. Uvidíte nádraží ve Žďáru i známý hotel Ski u Nového města. Jistě vás překvapí, do jakého detailu je model propracovaný. Budovy, zvířátka, stromy, ale i auta a osoby – to vše je jako živé, i když zmenšené v měřítku 1:87.

Po návštěvě Modelového království se přesuňte do Regionálního muzea města Žďáru nad Sázavou. Zde si projdete stálou expozici o životě ve městě nebo si vychutnáte některou ze sezonních výstav. 

Teď je na čase zažít pořádnou zábavu! Tu nabízí velká dětská herna Hopík s labyrintem prolézaček, trampolínou, skluzavkami a dalšími peckovými atrakcemi. Vaše děti si určitě užijí spoustu legrace a vy si při tom dopřejete klidnou chvilku u kávy. 

Svůj den ve Žďáru zakončete aktivním odpočinkem. V centru města najdete ideální místo pro oddech i osvěžení po celodenním objevování města: Relaxační centrum s bazénem, tobogánem a skvělým wellness.

Foto: Hopík, Regionální muzeum, Sportis, Vašek Šubrt