Z Bystřice na Borovinku

Tato trasa nadchne všechny děti a spolu s nimi i rodiče, kteří mají rádi pohyb a zábavu. Osvěžíte se ve vodě, vyzkoušíte svou zdatnost na lanových překážkách a zadovádíte si na dětských hřištích. Na konci dne se vám ani nebude chtít domů.

Kontakt

Koruna Vysočiny, z.s.
nám. Republiky 294/24
59101 Žďár nad Sázavou 1
region Žďár nad Sázavou
Volné pokoje
Délka trasy: 15 km
Časová náročnost: 4 h
Výlet vhodný pro: školáky

Výprava za koupačkou, lanovým parkem a pohádkovou alejí

Výlet začíná u vlakového nádraží v Bystřici nad Pernštejnem. Odtud zamíříte po cyklostezce ke žluté turistické značce, po které dojdete až k Domanínskému rybníku. V létě si tu užijete parádní koupačku a jízdu na šlapadlech. Veškeré zázemí od půjčovny šlapadel až po občerstvení zajišťuje přilehlé rekreační středisko.

Vaše další kroky vás dovedou k Domanínu. Hned na začátku obce můžete navštívit rekreační a sportovní areál Borovinka. Dospělí si tady mohou zahrát minigolf, děti jistě nadchne velké dětské hřiště ve tvaru hradu. Pro ty odvážnější je v bezprostřední blízkosti areálu otevřeno také lanové centrum Outdoor Domanín. Než se vydáte na lanové překážky, raději si zkontrolujte jejich otevírací dobu. Některé časy jsou pouze na objednání. 

Cyklostezka vás pak zavede zpět podél říčky až do Bystřice. V městské části Lužánky na vás a děti čeká velké dětské hřiště, Pohádková alej a dětský lanový park. Kromě toho v Lužánkách najdete také Bystřický park miniatur. V něm uvidíte kopii údolí Svratky s přibližně 20 historickými památkami vytvořenými v měřítku 1:50. 

Poslední částí cesty je stoupání k Centru Eden a vlakovému nádraží, kde výlet začal.

Foto: Eden centrum, Petra Zbořilová, Vašek Šubrt