Kolem nejvýše položených rybníků Vysočiny

Na této trase se vyhnete velkým stoupáním i klesáním a projdete se okolo oblíbených rekreačních rybníků Sykovec a Medlov. Okruh má velice mírný výškový profil, takže je vhodný i pro děti.

Kontakt

Koruna Vysočiny, z.s.
nám. Republiky 294/24
59101 Žďár nad Sázavou 1
region Žďár nad Sázavou
Volné pokoje
Délka trasy: 9 km
Časová náročnost: 2,5 h
Výlet vhodný pro: školáky

Procházkou za studánkami a prameny

Od parkoviště ve Třech Studních se vydejte k soše pohádkového Hejkala Pepína od výtvarníka Michala Olšiaka. Poté se stejnou cestou vraťte na křižovatku ke kapličce. Přes náměstíčko zvané též náměstí Evropské unie, kde vám rozcestník ukáže cestu do celého světa, budete pokračovat po zelené značce ke studánkám Barborka a Vitulka. Právě tady se každý rok v květnu koná Otvírání studánek. 

Odsud se vrátíte zpátky na modrou turistickou značku a kolem sochy Káněte od Michala Olšiaka vyrazíte objevit pramen řeky Bobrůvky, který stylově střeží dřevěný bobr. 

Minigolf, šlapadla a lanový park

Od pramene se přesuňte na zelenou značku. Cesta lesem vás dovede až k Medlovu. Místní Hotel Medlov pro veřejnost provozuje minigolf a půjčovnu retro šlapadel. Za hrází dejte pozor, při vydatnějších deštích nebo v jarních měsících po tání bývá tento úsek poněkud podmáčený. Nezapomeňte si tedy vzít dobrou obuv. 

Zelená značka vás nasměruje navede zpátky do Třech Studní, kde určitě vyzkoušejte lanový park u penzionu Sykovec. 

Foto: Hotel Medlov