K Velkému Dářku s dětmi

Jsou trasy, které dětem připadají dlouhé a nudné. A pak jsou trasy, na které bude hravá dětská hlavička ráda vzpomínat. Mezi ně patří i tato vycházka vedoucí přes zábavní areál v Polničce na šlapadla na rybníku Velké Dářko.

Kontakt

Koruna Vysočiny, z.s.
nám. Republiky 294/24
59101 Žďár nad Sázavou 1
region Žďár nad Sázavou
Volné pokoje
Délka trasy: 15 km
Časová náročnost: 4 h
Výlet vhodný pro: školáky

Do zábavního areálu a na šlapadla

Z volnočasového areálu Pilák na okraji Žďáru nad Sázavou se vydejte po cyklostezce do Polničky. Po cestě se nezapomeňte vyfotit s Olšiakovým sousoším Hraniční kámen. Jde o sochy lva a orlice připomínající českomoravskou zemskou hranici. 

V Polničce můžete s dětmi navštívit venkovní zábavní areál Salón Expres Vagón. Dospělí členové výpravy si tu jistě rádi dají pivo a plátek šťavnatého masa z udírny. Děti se vyřádí na vodních člunech, vláčku, skákacím hradu, čtyřkolkách nebo na lanovce. 

Následující zastávkou bude „Moře Vysočiny“, jak se také říká největšímu rybníku na Vysočině – Velkému Dářku. V půjčovně u břehu si můžete vypůjčit třeba šlapadla nebo loďku. Na hrázi rybníka si pak prohlédnete další sochu Michala Olšiaka s názvem Dařbucha, která na sobě nese rozcestník. 

Cesta zpátky bude stejná, jen okolo Pilské nádrže zvolte trasu po druhém břehu. Pokud si chcete výlet zkrátit, stačí dojít na autobusovou zastávku do Škrdlovic.

Foto: Subregion Velké Dářko, Vašek Šubrt