Trasa Balinským údolím s interaktivními prvky pro děti

Poznejte krásnou naučnou stezku Balinské údolí. Během 1,5hodinové procházky z Velkého Meziříčí do Balin poznáte rozmanitost místní přírody očima přírodovědců i básníků Vysočiny. Na děti tu čekají obrazové tabule a jednoduché hry.

Kontakt

Turistické informační centrum Jihlava
Věžní 1
58601 Jihlava 1
region Jihlava
Volné pokoje
Délka trasy: 5 km
Časová náročnost: 1,5 h

Pěknou procházkou za poznáním 

Na naučné stezce Balinské údolí spojíte pohodovou procházku na čerstvém vzduchu s poznáváním. Prohlédnete si údolní nivu s jejími zákrutami (neboli meandry), vysokými břehy, kulovitými a žokovitými balvany i tůněmi v zátočinách. Okolo řeky budete obdivovat bohaté porosty olší a vrb. Z pestrého společenství zvířat pravděpodobně zahlédnete zejména různé druhy ptáků. 

Na své cestě dlouhé přibližně 5 km narazíte také na 7 zastavení s informačními panely. Ty vás i děti seznámí s historií vzniku místní krajiny a s životem, který v ní má svůj domov. Děti se kromě toho mohou těšit na drobné úkoly, hry a hádanky. Díky nim si ověří, co se po cestě naučily. 

Pokud vás na výletě přepadne hlad, doporučujeme se zastavit na oběd v Jelínkově vile nebo v restauraci Nový Svit. Obě tato oblíbená místa najdete přímo ve Valašském Meziříčí.

TIP: Chtěli byste si své putování přírodou prodloužit? Zamiřte s dětmi ještě na okruh Nesměřským údolím.

Foto: Brána Jihlavy