Oáza klidu na konci světa v hotelu Kouty

V přírodním údolí pod kopcem Melechov, téměř na konci světa, uprostřed lesů a rybníků objevíte Hotel Kouty. Nabízí relax, klidné zázemí i sportovní vyžití pro dospělé i děti.

Kontakt

Vysočina West, z. s.
Havlíčkovo nám. 57
58001 Havlíčkův Brod 1
region Havlíčkův Brod
Volné pokoje

V Hotelu Kouty můžete strávit noc v lesních chatičkách nebo v pohodlí hotelu. Relaxujte v tichosti přírody, procházejte se po molech rybníků, smočte se v cedrovém koupacím sudu nebo si užijte saunu. Zahrajte si tenis, beachvolejbal, uvolněte se v cedrové sauně plovoucí na hladině rybníka, vyzkoušejte paddleboard nebo si zajděte na lekci jógy. Pár set metrů od hotelu si můžete zarybařit v soukromém revíru rybníku Homole a ulovit si třeba pstruha. Den spojený s přírodou a v duchu relaxace můžete zakončit v hotelové restauraci s výhledem do lesů. Děti pro změnu ocení Člověče nezlob se, které najdete přímo v hotelu.

Toulky po okolí

A když budete mít chuť toulat se po okolí, zajímavostí objevíte hned několik. V sousedství hotelu se nachází nejvyšší bod okresu Havlíčkův Brod – zalesněný vrch Melechov. Tamější přírodní park je domovem mnoha chráněných druhů rostlin a živočichů. Dále se můžete vydat k Melechovské studánce, k samotě Požírna, k tvrzi Melechov nebo k Čertově kameni v nedalekém Rejčkově. Blízká Číhošť je zase známá zázrakem a tragickým osudem faráře Josefa Toufara a také středem Evropy.

Věděli jste, že s Melechovem, nejvyšším vrcholem celého Havlíčkobrodsko, se pojí dva oblíbené filmy - Na samotě u lesa a Kuky se vrací?

Foto: Vysočina West