Prodloužený víkend v Jihlavě s dětmi

Prodloužený víkend s dětmi v Jihlavě a okolí přináší nejen aktivní dovádění, ale i zážitkové poznávání historie, památek a skrytých příběhů míst. V neposlední řadě si užijete i ochutnávání regionálních dobrot, které k cestování neodmyslitelně patří.

Kontakt

Turistické informační centrum Jihlava
Věžní 1
58601 Jihlava 1
region Jihlava
Volné pokoje
Délka trasy: 6 km
Časová náročnost: 2 h

První den – centrum Jihlavy

Svůj prodloužený víkend začnete procházkou od brány Matky Boží, dál kolem kostela Nanebevzetí Panny Marie až k historickému městskému opevnění. Toho se budete držet, dokud nedorazíte ke vstupu do jihlavského podzemí.

Jihlavské podzemí, druhé největší v republice, zaujme děti přibližně od 10 let. Prohlídku v hloubce okolo 12 metrů však hravě zvládnou i menší odvážné děti. Zajímavý pro vás bude okruh Kryt civilní obrany nebo Historické podzemí se záhadnou svítící chodbu.

Odpoledne pak věnujte prohlídce ZOO. Ta se nachází v lesoparku Heulos v údolí řeky Jihlavy, kde je příjemně i v horkých letních dnech. Seznámíte se tu s přibližně 1 300 zvířaty, které obývají mnoho zajímavých evropských i exotických pavilonů. 

Druhý den – za zábavou

Druhý den se ponese hlavně ve znamení zábavy. Hned na startu vás čeká rodinný zábavní park Robinson, který děti nadchne mnoha zajímavými atrakcemi. Až se vydovádíte, pokračujte směrem ke sportovně relaxačnímu centru Český mlýn, kde najdete workoutové hřiště, pumptrack, skatepark a velké dětské hřiště. Pokud si s sebou vezmete brusle nebo kola, můžete se projet podél řeky Jihlavy po oblíbené cyklostezce. 

Na závěr dne se osvěžíte v aquaparku Vodní ráj. Děti zaujme dlouhý tobogán, dospělí jistě ocení odpočinek ve wellness.

Třetí den – zajímavosti v okolí

Je na čase vyrazit do okolí. Na dopoledne jsme pro vás připravili příjemnou procházku na zříceninu hradu Rokštejn. Už z dálky uvidíte mohutnou 17metrovou věž, která je dominantou celé zříceniny. Na ni se dá za pěkného počasí vylézt. O letních prázdninách je možné se zúčastnit komentované prohlídky. 

Zejména kluky potěší návštěva v Muzeu autíček Příseka. Obdivovat tu budete 11 500 autíček z celého světa.

TIP: Přišli jste do Jihlavy za dobrým jídlem? Pak vyzkoušejte občerstvení v restauracích Tři knížata a U Dvou Přátel. Určitě navštivte také vyhlášenou hospůdku Kolnička v Lukách nad Jihlavou nebo kavárnu v Muzeu autíček Příseka.

Foto: Brána Jihlavy