Jihlavská pivovarská stezka

Vydejte se po stopách sladovnictví a právovárečného pivovarnictví. V centru Jihlavy si můžete projít pivovarskou stezku, na níž během 2 hodin zjistíte více o tom, jak se v minulosti vařilo pivo a jak je tento nápoj propojený s historií města a příběhy obyčejných lidí v něm.

Kontakt

Turistické informační centrum Jihlava
Věžní 1
58601 Jihlava 1
region Jihlava
Volné pokoje
Délka trasy: 2,6 km
Časová náročnost: 0,75 h

Výlet pro milovníky historie a piva

Na trase je připraveno celkem 12 zastavení se zajímavými informačními deskami. Stačí následovat mapu, kterou jsme pro vás připravili. První z nich najdete jen kousek od nákupního centra City Park u sousoší piety. 

Stezka jistě potěší každého milovníka piva i historie. Prozradí například, kolik pivovarů ve městě fungovalo v průběhu dějin nebo který z pivovarů odstartoval první moderní výrobu piva. 

Opravdoví fajnšmekři si mohou pivovarskou stezku projít s průvodcem. Na konci komentované procházky pak ochutnají různá piva z jihlavských pivovarů v rámci stylové degustace.  

TIP: Chtěli byste si své putování za „tekutým chlebem českého národa“ prodloužit? Zamiřte na exkurzi do Pivovaru Jihlava a nahlédněte pod pokličku výroby piva. Během prohlídky navštívíte varnu, ležácké sklepy i stáčírny lahví a sudů. V areálu můžete navštívit také krásnou pivovarskou restauraci, která má stejnou podobu a atmosféru jako před mnoha lety.

Foto: Brána Jihlavy