Prodloužený víkend pro dva

Procházky centrem Jihlavy, velkolepá architektura, historické město Brtnice i zřícenina hradu Rokštejn. To vše vás čeká během prodlouženého víkendu v Jihlavě a okolí. Nechybí ani relax ve wellness či gastronomické zážitky.

Kontakt

Turistické informační centrum Jihlava
Věžní 1
58601 Jihlava 1
region Jihlava
Volné pokoje
Délka trasy: 40 km
Časová náročnost: 12 h

První den – historické centrum Jihlavy 

Svůj víkend v krajském městě odstartujte procházkou po historickém centru. Pokud budete chtít vidět interiéry některých pamětihodností a navštívit jihlavské podzemí, zabere vám tento program opravdu celý den.

Kam zajít? 

  • Začít můžete symbolicky u Brána Matky Boží, která je vstupní branou do historického srdce města. Prozkoumejte také navazující pás městských hradeb. 

  • Odbočka z Masarykova náměstí do ulice Znojemská vás zavede k domu Gustava Mahlera. Najdete zde expozici pojednávající mj. o životě a díle tohoto hudebního skladatele a dirigenta.

  • Vynechat nesmíte ani jihlavské historické podzemí s tajuplnou svítící chodbou. Kromě tohoto tu lze prozkoumat také na kryt civilní obrany nebo kolektory.

Druhý den – Český mlýn a aquapark Vodní ráj 

Jihlava nabízí spoustu míst pro aktivní odpočinek. Jedním z nich je sportovně relaxační centrum Český mlýn. Pokud s sebou máte kola, projeďte se na pumptracku nebo na přilehlé cyklostezce. K dispozici je i workoutové hřiště. Zasloužený relax a další porci zábavy si pak užijete v aquaparku Vodní ráj, který se může pyšnit různými zábavnými atrakcemi a wellness. 

Třetí den – zámek Brtnice a zřícenina Rokštejn

Třetí den bude ve znamení poznávání okolí. Rozhodně stojí za to vypravit se například na zámek Brtnice. Tento rozsáhlý areál spojuje zámecké budovy a opevnění gotického hradu. Prohlídkové okruhy vás seznámí s historií zámku a šlechtických rodů, které zde sídlily.

Během hezkých dnů si užijete i výlet na mohutnou zříceninu hradu Rokštejn. Prohlédnete si tu torza dvou hradních paláců s hranolovou věží a zbytky hospodářských budov.

Foto: Brána Jihlavy