Podzim v srdci Vysočiny

Hledáte zajímavé místo pro svůj prodloužený víkend? Pokud máte rádi historii, gastronomii a toulky přírodou, přijdete si na své ve Velkém Meziříčí a jeho okolí.

Kontakt

Turistické informační centrum Jihlava
Věžní 1
58601 Jihlava 1
region Jihlava
Volné pokoje
Délka trasy: 10 km
Časová náročnost: 3 h

Pestrý prodloužený víkend 

Velké Meziříčí vybízí k romantickým vycházkám. Najdete tu krásný zámecký park a zámek, ve kterém sídlí Muzeum Velké Meziříčí se zajímavými expozicemi. Objevíte starobylou židovskou čtvrť, historické náměstí nebo kostel s vyhlídkovou věží. Kromě poznávání minulosti se můžete příjemně odreagovat také na minigolfu nebo discgolfu.

Neopakovatelný víkend ve VM zažijete i díky krásné přírodě v okolí. Nenechte si ujít například kratší vycházku na vyhlídku Tři kříže nebo vycházku na rozhlednu na Fajtově kopci. Aktivnější turisté jistě vyrazí i na naučné stezky v okolí města. Nejoblíbenější z nich na vás čeká v Balinském údolí, které je z velké části listnaté, a proto na podzim krásně zbarvené.  

Wellness centrum v hotelu Jelínkova vila zajistí odpočinek a pohodu po každém výletě. V budově hotelu doporučujeme navštívit také vynikající restauraci specializující se na pokrmy ze 100% čerstvých ryb. Ochutnat tu můžete také vlastní řemeslné pivo Harrach.

Foto: Brána Jihlavy