Jihlava pro milovníky architektury a pohody

Poznejte nejen historickou, ale i moderní tvář jihlavské architektury. Na přibližně 2,5hodinovém okruhu si prohlédnete nejvýznačnější budovy a vše zakončíte vynikajícím obědem v restauraci Jihlavský Parlament na Terasách.

Kontakt

Turistické informační centrum Jihlava
Věžní 1
58601 Jihlava 1
region Jihlava
Volné pokoje
Délka trasy: 7 km
Časová náročnost: 2 h

Moderní architektura v Jihlavě

Tato procházka městem se bude líbit dospělým návštěvníkům, kteří patří mezi obdivovatele architektury. Jihlavu představí jako město s velmi zajímavými a zdařilými stavbami moderní architektury od konce 19. století do roku 2016.

Z významných staveb na stezce jmenujme třeba obchodní centrum Citypark, budovu Sokolovny, kontroverzní PRIOR na Masarykově náměstí, kino Dukla každoročně hostící Mezinárodní festival dokumentárních filmů či nové pavilony Zoologické zahrady.

Kromě poznávání moderní architektury města jistě oceníte také gastronomický zážitek v restauraci Jihlavský parlament na Terasách, která je součástí hotelu sítě EA business hotel. Nachází se v budově bývalé tabákové továrny a je ukázkou zdařilé přestavby industriálního komplexu na obytný. V hotelu lze využít služeb wellness centra a užít si tak Jihlavu všemi smysly.  

Foto: Brána Jihlavy