Cyklovýlet z Velké Bíteše do Velkého Meziříčí a zpět

Užijte si celodenní cyklovýlet pro milovníky náročnějších tras. Po cestě je připraveno velké množství zajímavých zastavení a nechybí ani nádherné výhledy do krajiny Vysočiny. Výlet je vhodný pro horská a treková kola.

Kontakt

Turistické informační centrum Jihlava
Věžní 1
58601 Jihlava 1
region Jihlava
Volné pokoje
Délka trasy: 69 km
Časová náročnost: 5 h

Vysočinou na kole

Váš celodenní cyklovýlet začne na náměstí ve Velké Bíteši. Povede vás polními a lesními cestami nebo vesnickými silničkami přes Křižanov, Velké Meziříčí, Tasov a Osovou Bítýšku zpět do Velké Bíteše. Stačí se držet připravené mapy. 

Na konci dne budete mít v nohách téměř 70 km a také 740 výškových metrů stoupání a klesání. Výlet je tedy vhodný spíše pro zkušenější cyklisty nebo rekreační cyklisty, kteří mají k dispozici trekové nebo horské elektrokolo.

Pokud vás na cestě přepadne hlad, určitě se zastavte ve vynikající restauraci Farma Tasov. Lahodné pokrmy tu připravují z bio produktů pocházejících přímo z farmy. Některé z těchto produktů si můžete koupit i „na doma“. Za návštěvu stojí také restaurace U Raušů ve Velké Bíteši, která se může chlubit tím, že v minulosti hostila známé herce, zpěváky, sportovce či politiky.

Foto: Brána Jihlavy