Výlet s Jestřábem a Hochy od Bobří řeky do Sluneční zátoky

Vydejte se naučnou stezkou do Sluneční zátoky a zažijte dobrodružství stejně jako Foglarovi Hoši od Bobří řeky.

Kontakt

Vysočina West, z. s.
Havlíčkovo nám. 57
58001 Havlíčkův Brod 1
region Havlíčkův Brod
Volné pokoje
Výlet vhodný pro: školáky

Kousek od Ledče nad Sázavou, proti proudu řeky, se v srpnu 2023 otevřela naučná stezka. Vede po lesní cestě, po červené turistické trase a dále se napojuje na žlutou turistickou trasu, aby vás dovedla do Sluneční zátoky a dál do Vilémovic. Začíná v místě odbočky z ulice Pod Hájem na Stvořidla a končí u dětského tábora ve Sluneční zátoce.

Tato 1,4 km dlouhá trasa, kterou snadno zvládnete za půl hodinky, vám a vašim dětem odkryje tajemství skautských táborů z let 1925–1945 a nabídne dvanáct zastavení s informačními poutači a možností odpočinku u dřevěných posezení. Nechte se inspirovat příběhy a připomeňte si ducha skautingu v místě, kde Jestřáb – spisovatel Jaroslav Foglar strávil mnoho let a vytvořil zde svá nejslavnější díla.

Zahrajte si 13 orlích per

Čeká na vás hra 13 orlích per, při které si na každé zastávce ověříte svou zručnost a důvtip prostřednictvím různých úkolů. Na konci stezky před Sluneční zátokou se dostanete k dřevěnému altánu se čtyřmi informačními tabulemi s informacemi o táborech z doby druhé světové války a posledním, třináctým úkolem, jehož splněním hru zakončíte a získáte diplom.

Tento podzimní výlet plný historie, tajemství a zábavných úkolů je perfektní příležitostí, jak strávit čas s rodinou, naučit se něco nového a užít si společné chvíle v přírodě.

Foto: Vysočina West