Za hvězdami do Havlíčkova Brodu

Hvězdná obloha přímo nad hlavou nebo 3D filmy s dinosaury a životem v oceánu. Na střeše Základní školy Nuselská v Havlíčkově Brodě vzniklo unikátní planetárium s 3D kinem – jediné na Vysočině.

Kontakt

Vysočina West, z. s.
Havlíčkovo nám. 57
58001 Havlíčkův Brod 1
region Havlíčkův Brod
Volné pokoje
Výlet vhodný pro: školáky

V dopoledních časech slouží planetárium školám, večery a víkendy jsou určené všem zájemcům z řad veřejnosti. Pokud do planetária zavítáte, ve speciální kupoli uvidíte hvězdnou oblohu a zažijete simulace nejrůznějšího dění, ke kterému ve vesmíru dochází. Například pořad Rosetta vypráví o prvním přistání sondy na povrchu komety.

Děti se tu mohou těšit na animované naučné filmy, například s dinosaury nebo životem v oceánu, a nechybí ani povídání o orientaci na obloze, souhvězdích nebo pohybech planet.

Na střeše školy je navíc dalekohled, a tak tu přibližně dvakrát do měsíce pořádají noční dobrodružství s venkovním pozorováním hvězd. Aktuální program 3D kina a promítání v planetáriu najdete na Facebooku centra.

A pokud budete chtít poznání spojit s kvalitní kávou a něčím dobrým na zub, zavítejte do nedalekého Kafé Brod a nad výtečnou svačinkou proberte všechny získané zážitky.

Foto: Vysočina West, Kafé Brod