Muzeum Vysočiny Jihlava

Pro MŠ - Jihlavské pověsti - dětem přiblížíme příběhy z našeho města - během 60 minutového programu se seznámíme s tím kdy, jak a proč byla Jihlava založena. K programu je také připraven pracovní list.
Pro MŠ a ZŠ - Co jsme se dozvěděli od mamutů, Dnes je na programu les, Kam chodí Slunce, Svět zvaný voda
Pro ZŠ a SŠ - Muzeum škole (tradiční cyklus přednášek z historie Jihlavy), Astronomické programy (Jak funguje obloha; Podivnosti planet; Zrození a smrt hvězdy; Příběh Slunce), Interní programy (Do-ne-be-an-dě-lům; Krajem, krojem, hudbou, tancem; Iglau; Gustav Mahler a Jihlava), Komentované procházky (Gustav Mahler a Jihlava; Heulos; Smetanovy sady; Hradby)
Pro II. stupeň ZŠ a SŠ - Přednášky odborných pracovníků Muzea Vysočiny Jihlava - RNDr. Klára Bezděčková, Ph.D., zooložka: Mravenci; Sociální chování hmyzu; Bioochrana; Jak psát odbornou práci; Co víme o chování zvířat, Mgr. Jiří Juřička, botanik: Nejvzácnější rostliny Jihlavska, PhDr. Dana Nováková, etnografka: Jarní a velikonoční zvyky; Předvánoční a vánoční zvyky; Jihlavské betlémy; Masopustní zvyky; Jihlavský a telečský kroj; Lidová architektura na Jihlavsku; Pověsti z Vysočiny; Jihlavský německý jazykový ostrov; Historie módy; Historie stravování

Kontakt

Masarykovo náměstí 55
58601 Jihlava 1
region Jihlava
49.396248, 15.588943Mapa