Zoo Jihlava

Zoo najdete v příjemném prostředí zalesněného údolí řeky Jihlávky. Je velká tak akorát, rozhodně se v ní nebudete trmácet dlouhé hodiny od výběhu k výběhu. A přesto tu na vás čeká asi tisícovka zvířat pěti kontinentů – Evropy, Afriky, Ameriky, Asie a Austrálie. Specialitou zoo je chov kočkovitých šelem, opic a plazů.

Kontakt

Zoologická zahrada Jihlava, příspěvková organizace
Březinovy sady 5642/10
58601 Jihlava 1
region Jihlava
49.396725, 15.595876Mapa
Období: léto, zima

Zvířátka v pavilonech a expozicích

V ZOO Jihlava najdete mnoho zajímavých expozic a pavilonů. Zajděte se podívat například do Domu koček na tygra sumaterského a kočku arabskou. Anebo navštivte jihoamerickou Haciendu Escondido s opicemi, lenochody, tapíry a kapybarami. Na Australské farmě pak potkáte třeba klokany, papoušky a vakoveverky. 

Nejmenším se bude líbit expozice s názvem Babiččin dvoreček. Tady žijí zvířátka ze statku: králíci, slepice, husy, holubi a další. 

Zajímavá je také expozice Matongo – jde o africkou vesnici postavenou podle původních zvyků. V průběhu roku se zde konají různé výstavy. 

Při návštěvě zahrady vás překvapí a zcela jistě pobaví volně pobíhající drápkaté opičky – náramně zvědaví tamaríni pinčí. Ani další zvířata nejsou za mřížemi, ale třeba jen na ostrůvku ve vodě. Ocitnete se tak v blízkém kontaktu s nimi.

Dobrodružství a něco navíc

V jihlavské zoo můžete podniknout také několik různých dobrodružství: staňte se na jeden den ošetřovatelem zvířat, vyzkoušejte si na vlastní kůži krmení nejzajímavějších druhů nebo se zúčastněte večerní prohlídky se zoologem a zjistěte, jak zoo vypadá po zavírací době.

Spousta zábavy na vás samozřejmě čeká i bez speciálních balíčků. Jednou z nejoblíbenějších atrakcí je komentované krmení různých druhů zvířat. Děti určitě neodolají ani tobogánu, lanovce, lezecké stěně, prolézačkám či hře na piráty na velké dřevěné lodi zvané Noemova archa. K sobě do výběhu je zcela jistě zlákají i krotké kozy kamerunské.

Foto: archiv Vysočina Tourism, Vladimír Kunc

Otevírací doba:

Květen - Září 8.00 – 18.00
Duben , Říjen 9.00 – 17.00
Listopad - Březen 9.00 – 16.00

Videogalerie

Nebyla nalezena žádna položka.