Za Hrabalem a chutí piva do Polné

Moderní stylový interiér vyzdobený historickými fotografiemi města i okamžiků ze života spisovatele Bohumila Hrabala, který zde před sto lety strávil část dětství, vás přivítá v Měšťanském pivovaru v Polné.

Kontakt

Viktorinova 130
58813 Polná
region Jihlava
Volné pokoje
  • 1.Kostel Nanebevzetí Panny Marie
  • 2.Synagoga Polná
  • 3.Zámek Polná
  • 4.Pojmannova stezka
  • 5.Kostel Nanebevzetí Panny Marie
Délka trasy: 7,8 km
Časová náročnost: 2 h
Výchozí místo: Kostel Nanebevzetí Panny Marie
Cílové místo: Kostel Nanebevzetí Panny Marie

Nejenže si tu pochutnáte na sezonním menu připraveném s důrazem na kvalitu a pestrost, ale můžete omrknout i skvost pivovaru, jímž je zrekonstruovaný původní pivovarský parostrojní kotel. Velmi příjemné posezení nabízí i pivovarský dvůr, který je vyhledávaným prostorem pro pořádání společenských akcí včetně svateb. Naplánujte si delší pobyt, v pivovaru se totiž můžete ubytovat a využít i wellness služby. Neprohloupíte, v Polné objevíte mnoho zajímavých míst, která stojí za návštěvu.

Polná je městečkem s bohatou historií. Jen samotná procházka jeho ulicemi, kolem barokního kostela s vyhlídkovou věží, hradu a zámku nebo židovskou čtvrtí vás překvapí.

Kostel Nanebevzetí Panny Marie okouzlí návštěvníky svým bohatě zdobeným interiérem, štukatérskou prací mistrů z Florencie. Ne nadarmo je národní kulturní památkou. Polná patřila mezi významné židovské obce. Někdejší ghetto se synagogou, v níž je dnes Regionální židovské muzeum, se zachovalo do dnešních dní a díky svému celistvému vzhledu je jedním z nejvýznamnějších dokladů židovských památek u nás. Na hradě v Polné zase navštivte prohlídkové trasy s expozicemi starých řemesel, lékárny, kupeckého krámu, školní třídy či hodinářství. Za poznáváním přírody a významných památek se vydejte naučnými stezkami – Pojmannovou Borským údolím nebo stezkou Josefa Klementa.