Singletraily v Lipkách u Telče

Vyjíždíte s rodinou rádi na různé cyklovýlety? V tom případě vám doporučujeme navštívit terénní stezky pro kola vedoucí příjemným lesním stínem nedaleko Telče. Venkovní dobrodružství si užijí nejen dospělí, ale i děti, a to dokonce už od 4 let. 

Kontakt

58856 Telč
region Jihlava
49.182953, 15.456201Mapa
Volné pokoje
Období: léto

Provětrejte horská kola

Singletrailový areál v Lipkách vás potěší třemi různými trasami o celkové délce 2,9 km. Nechybí tu ani odpočinková místa a informační tabule, které vysvětlují, kudy přesně se vydat a na co si dát během jízdy pozor. 

Trasy jsou označeny barvami, takže dobře uvidíte, kam se mohou vydat i malé děti, a kde si naopak dobře zajezdí zkušenější jezdci. Možné je odbočit také do černých sekcí určených pouze náročným jezdcům, kteří ví, jak zvládnout skoky a techničtější pasáže.

  • Lipka trail (1 290 m): nejdelší trať s průjezdem roklí a potůčkem. V půlce můžete odbočit na Březinka trail, nebo pokračovat směrem na Hostěnice. Cestou si trochu více šlápnete do pedálů. 

  • Březinka trail (655 m): ideální pro děti a úplné začátečníky. Není tu moc členitého terénu, ani se tu nedá (třeba omylem) sjet na černý úsek. Cestou vás zabaví příjemné vlnky na trati.

  • Na vrších trail (945 m): hodně zatáček, členitější terén. I přes kopcovitý začátek se na této trase krásně svezete. Cestou můžete, ale nemusíte, sjet do dvou černých sekcí –⁠ Vrchy a Vodárna.

Nástupními a odpočinkovými místy jsou Březinova cesta, kaple sv. Karla Boromejského a rozcestí Na Vrších.

TIP: Až budete v Lipkách, projděte si také naučnou stezku, zajezděte si na kole nebo na bruslích po hezké cyklostezce a jděte se vyřádit na dětské hřiště. Oběd si dejte třeba na nedalekém zážitkovém ranči s restaurací, kde se děti mohou projet na ponících.

Foto: telc.eu