Muzeum Jaroslava Foglara

Muzeum na hradě v Ledči nad Sázavou je věnováno spisovateli, který ovlivnil mnoho generací svými dobrodružnými knihami. Vedl také skautský oddíl ve Sluneční zátoce řeky Sázavy nedaleko hradu, kde sbíral inspiraci k jedné ze svých knih Hoši od Bobří řeky.

Kontakt

Husovo náměstí 7
58401 Ledeč nad Sázavou
region Havlíčkův Brod
49813013
49.694668, 15.277718Mapa
Volné pokoje
Období: léto

Vstupte do světa Hochů od Bobří řeky

V muzeu objevíte kompletně zdokumentovaný život a dílo slavného spisovatele. Prozkoumáte Ježka v kleci a vyfotíte se s Rychlými šípy. Osm místností věnovaných expozici zdobí dobové rekvizity a tapety s temnými uličkami navozujícími atmosféru Stínadel. Ocitnete se i v táboře a klubovně Hochů od Bobří řeky.

Další lákavé expozice na hradě

Vynechat nemůžete ani prohlídku celého ledečského hradu. Zajděte třeba na dětský okruh s výstavou plyšových medvídků nebo na výstavu historických hodin. Zajímavá je i expozice Retro byt. Ta vás přenese zpět do 50. let minulého století. Děti se tak seznámí s prostředím, ve kterém bydleli jejich (pra)dědečkové a (pra)babičky. 

V zahradách projdete keříkovým labyrintem. Na nádvoří hradu vás jistě zaujme 32 metrů vysoká věž, na kterou vystoupáte po 111 schodech.

Foto: Hrad Ledeče nad Sázavou, archiv Vysočina Tourism, m - ARK 

Videogalerie