Rekreační zóna – koupaliště Pařezáč u Plačkova

Pohodové přírodní koupaliště s travnatou pláží a písčitým dnem leží jen pár kilometrů od Humpolce. Na mapě jej najdete pod názvem Plačkovský rybník, místní mu ale neřeknou jinak než Pařezáč. V roce 2022 prošel revitalizací pro větší komfort návštěvníků.

Kontakt

39601 Humpolec
region Pelhřimov
49.528065, 15.392386Mapa
Volné pokoje
Období: léto

Pařezáč v novém kabátě

Plačkovský rybník si zamilujete pro příjemné písčité dno (na břehu si lze postavit hrad z písku), mírný vstup, který bude vyhovovat i nejmenším dětem, a stylově upravené zázemí. 

Díky revitalizaci místo vypadá jako ze škatulky. Potěší vás dvě dlouhá dřevěná mola, travnatá pláž a odpočinková lehátka. Děti se mohou vydovádět nejen ve vodě, ale také na hřišti se skluzavkou, prolézačkami a houpačkami. V areálu je k dispozici také venkovní ohniště, pingpongové stoly a hřiště na basketbal a nohejbal.

Toto přírodní koupaliště má velmi dobré zázemí, nechybí zástěna na převléknutí, toalety, nabíjecí stanice na elektrokola a při dobrém počasí i stánek s občerstvením.

Kudy k rybníku?

K rybníku Pařezáč se dostanete autem (zaparkovat můžete u fotbalového hřiště), vlakem z Humpolce do Plačkova, na kole nebo pěšky. Například z centra Humpolce sem po zelené turistické trase dlouhé 3,4 km dojdete přibližně za hodinu. 

Foto: MĚKIS Humpolec