Sportovně rekreační areál Český mlýn

V Jihlavě můžete zcela zdarma navštívit moderní sportovně rekreační areál Český mlýn. Najdete tu dětské hřiště, malou lezeckou stěnu, kilometrový okruh pro kolečkové brusle, venkovní posilovnu, hřiště i travnatou plochu pro piknik.

Kontakt

Město Jihlava
Mostecká 2350
58601 Jihlava 1
region Jihlava
49.406109, 15.577797Mapa
Volné pokoje
Období: léto

Sport a odpočinek

Na pravém břehu řeky Jihlavy přímo naproti Vodnímu ráji u tenisových kurtů leží parádní prostor pro celoroční sportovní vyžití i odpočinek. Je určený všem věkovým kategoriím od nejmenších dětí po seniory. 

Co areál nabízí? 

Jeden z nejmodernějších skateparků v republice, který se rozprostírá na 1 800 m2. Vyřádit se tu můžete na všech možných překážkách. Hned vedle je nový pumptrack pro kola s terénními vlnami a zatáčkami.

Nechybí ani dětské hřiště s různými herními prvky a malou lezeckou stěnou, které je obklopené malým zpevněným okruhem vhodným pro tříkolky a odrážedla. Hned vedle je také venkovní posilovna, takže na děti můžete dohlížet při cvičení.

Milovníkům in-line bruslení se bude líbit speciálně upravená přibližně kilometr dlouhá trasa. Cyklisty potěší cyklostezka podél řeky a nová 35 metrů dlouhá lávka přes řeku, která spojuje oba břehy a přináší nové trasy.

Pohoda v trávě

Na travnaté ploše si rozložíte deku a dáte si piknik nebo si budete jen tak užívat sluníčka. Samozřejmostí jsou stojany na kola a parkovací stání. Do budoucna se plánuje rozšíření areálu včetně vybudování mola s půjčovnou loděk. 

Foto: Město Jihlava