Zoologická zahrada Jihlava

ZOO Jihlava je pro své návštěvníky otevřena po celý rok. Za jejími branami se můžete těšit na mnoho zajímavých pavilonů, ve kterých na vás čeká více než 1 300 zvířat. Děti budou mj. nadšené také z velkého hřiště a volně přístupné ohrady s kozami kamerunskými.  

Kontakt

Turistické informační centrum Jihlava
Věžní 1
58601 Jihlava 1
region Jihlava
Volné pokoje
Časová náročnost: 3 h

Celý svět jako na dlani

V jihlavské zoologické zahradě najdete mnoho zajímavých expozic a pavilonů. Navštívit tu můžete například expozice s názvy australská farma, africká savana, Hacienda Escondido nebo Himálaj či Madagaskar. Kromě exotických pavilonů nechybí ani babiččin dvoreček oblíbený zejména u menších dětí. 

ZOO je známá také pro svou africkou vesnici Matongo s hliněnými chýšemi inspirovanými vesnicemi v Zimbabwe. V domečcích bydlí plameňáci, lemuři a různá africká hospodářská zvířata. Jednou z nejzajímavějších staveb vesničky je domorodá škola, v níž se často pořádají různé stylové výstavy.

Během toulek zahradou děti určitě neodolají dovádění na velkém hřišti s tobogánem, lezeckou stěnou a řadou prolézaček či hrám ve velké Noemově arše. Do svého volně přístupného výběhu je zcela jistě zlákají krotké kozy kamerunské.

Komentované krmení a další akce 

V průběhu roku v ZOO probíhá řada akcí: letové ukázky dravců a sov, noční prohlídky, komentované denní prohlídky, dny zvířat, přednášky, besedy, promítání a řada dalších. Zapomenout nesmíme ani na letní komentovaná krmení, při kterých se návštěvníci dozvědí řadu zajímavostí ze života zvířat. 

Velkou předností je umístění zahrady v lesoparku Heulos v údolí řeky Jihlavy, kde je příjemné klima i v parných letních dnech. Rozlohou patří tato ZOO mezi menší, proto ji hravě projdete přibližně za 3 hodiny, a to i s malými dětmi.

Foto: Brána Jihlavy