S chutí do Kolničky na regionální pochoutky

Máte rádi pohyb a dobré jídlo? Právě tuto kombinaci nabízí výlet po cyklostezce č. 26 z Jihlavy do Luk nad Jihlavou. Na konci přibližně 11km trasy vás čeká odměna v podobě vynikajícího jídla v legendární stylové hospůdce, která se může chlubit skutečně skvělými recenzemi.

Kontakt

Turistické informační centrum Jihlava
Věžní 1
58601 Jihlava 1
region Jihlava
Volné pokoje
Délka trasy: 11,5 km
Časová náročnost: 0,75 h

Kousek gastronebe nejen pro cyklisty 

Restaurace Kolnička se nachází na cyklostezce Jihlava – Třebíč – Raabs. Oblíbená je zejména u cyklistů. Ti si mohou před restaurací svá kola zaparkovat tak, aby na ně při hodování viděli. Dalším cyklo-bonusem je také servis bicyklů. 

Kromě milovníků cyklistiky se sem sjíždějí i další návštěvníci – důvodem je vynikající kuchyně. Kuchař klade důraz na lokální čerstvé suroviny a zajímavě poskládané menu. Od roku 2016 najdete Kolničku také na gastromapě Lukáše Hejlíka, a to už něco znamená! A co si lidé nejvíc chválí? Kromě zajímavého menu, je to vstřícný a usměvavý personál a příjemná atmosféra.

Nudit se tu nebudou ani děti. K dispozici budou mít velké dětské hřiště s prolézačkami, skluzavkou a pískovištěm. V zimě lze návštěvu spojit s lyžováním v nedalekém Skiareálu Luka n. Jihlavou. 

TIP: Do Kolničky si s sebou vezměte platební kartu nebo chytrý mobil, který umožňuje placení přes QR kód. Hotovost neberou.

Foto: Brána Jihlavy