Chata Podlesí

Naše chata stojí na okraji lesa v obci Podlesí nedaleko od Sněžného v nádherné části Žďárských vrchů. Její rekonstrukci jsme dokončili v březnu 2019. Inspirací nám byly jednoduché a účelné interiéry skandinávských srubů. Vnitřní prostory jsou velmi světlé a příjemné. Velké okno v přední stěně propojuje obývací místnost s okolím, a obytný prostor se tak přirozeně rozšiřuje do okolní zeleně.

Kontakt

Mgr. Ivona Ročárková
Podlesí 67
59202 Svratka
region Žďár nad Sázavou
08063362
49.671467, 16.102171Mapa
Provoz: celoroční
Poznámka: AJ
Počet pokojů: 2
Počet lůžek: 6


Chata má vlastní přístupovou cestu a pěkný travnatý pozemek. Venku lze posedět na terase či u ohniště. Místo je velmi klidné a zdejší tiché noci jsou nezapomenutelné. V sousedství stojí dvě chaty, soukromí zajišťují stromy a bohatá zeleň. Hlouběji v lese jsou roztroušené další chaty, které ale nijak neruší pobyt.
Ložnice se nacházejí v horním patře. Ve velké ložnici je manželská postel a originální dřevěné pódium pro dvě lůžka a lze sem umístit dětskou postýlku nebo přistýlku. V menší ložnici jsou dvě samostatná lůžka.
Kuchyňka je plně vybavená, k dispozici je i káva, čaj a základní koření. Do vinotéky vybíráme suché zástupce typických domácích odrůd od zajímavých vinařů. Pro děti máme cestovní postýlku, stoličku, lehátko a hračky.

Vybavení

  • Ubytování vhodné pro rodiny s dětmi
  • Platba kartou
  • Internet
  • Sociální zařízení na pokoji
  • Úschovna zavazadel/kol
Certifikace a členství

člen Amazing Places od 2021