Brokis a sklárna Janštejn

Sklárna Janštejn je největším výrobcem ručně foukaných skleněných částí svítidel v České republice.

Kontakt

Sídliště Janštejn 39
58852 Horní Dubenky
region Jihlava
49.250690, 15.320599Mapa
Období: léto

Výroba osvětlovacího skla navazuje na více než 200letou tradici sklárny, která většinu produkce fouká pro Brokis – výrobce exkluzivních kolekcí nadčasových svítidel. Originální kolekce navržené předními českými i zahraničními designéry získávají ocenění po celém světě. Vynikají nejvyšší kvalitou řemeslného zpracování, velkými formáty foukaného skla spolu s jednoduchými a přitom nápaditými konstrukcemi ve spojení s vybraným designem.

Janštejnská sklárna přitom razí šetrný přístup k přírodě. Ve spolupráci s firmou Brokis vyvinula materiál BROKISGLASS, který vyrábí/upcykluje z barevných střepů, jež by se jinak staly odpadem. BROKISGLASS, to jsou barevné skleněné desky s širokým využitím v designu i architektuře.

Návštěva Sklárny Janštejn je možná po celé léto vždy v pátek dopoledne v rámci akce Léto u pece a také v rámci Dnů otevřených ateliérů. Prohlédnout si můžete provoz sklárny včetně expozice exkluzivních svítidel v showroomu Brokis. Termín prohlídky si rezervujte na www.janstejn.cz.

Originální svítidla společnosti Brokis jsou k vidění i v nedalekém telčském Bistru Café Friends, stěny z BROKISGLASS v jihlavské restauraci Tři knížata. Můžete tak spojit vizuální zážitek se zážitkem kulinářským. 

Nebyla nalezena žádna položka.