Na "Karlův" most a kávu z francouzské pražírny

Přijměte pozvání do Náměště nad Oslavou na zámek, do parku, k moravskému „Karlovu mostu“ a na skvělou kávu.

Kontakt

Habří 1006
67571 Náměšť nad Oslavou
region Třebíč
49.203239, 16.160236Mapa
Volné pokoje
  • 1.Zámek Náměšť nad Oslavou
  • 2.Barokní kamenný most
  • 3.Památník Bible kralické
  • 4.Obora Jinošov
  • 5.Zámek Schönwald
  • 6.Zámek Náměšť nad Oslavou
Délka trasy: 14,5 km
Časová náročnost: 1,06 h
Výchozí místo: Zámek Náměšť nad Oslavou
Cílové místo: Zámek Náměšť nad Oslavou

Do kavárny Café Zappé se skutečně osobitou atmosférou a krásným výhledem z terasy do okolní krajiny se zastavte během výletu v Náměšti nad Oslavou. Kavárna ve francouzském stylu je na výjezdu z města a hosty láká na kvalitní domácí dezerty a výbornou kávu značky Cafés Richard z francouzské pražírny. Ale na talíř můžete dostat i něco slaného, jak je libo. Café Zappé je již od roku 2017 na Gastromapě Lukáše Hejlíka.

Víte, kde je ukryta slavná Bible kralická? Přece na zdejším zámku spolu s dalšími šestnácti tisíci svazky knih. Původně gotický hrad je dnes dominantou Náměště. Určitě jej nepřehlédnete. Je obklopen parkem z velké části anglickým, ale zavítat můžete i do francouzské zahrady, bude na co koukat. Krom nejrůznějších druhů známých i málo známých stromů, velikánů, tu kvetou i rododendrony a azalky.

Ve městě pod zámkem vás uchvátí krásně opravený barokní most přes řeku Oslavu. Říká se mu malý, moravský Karlův most. Po tom pražském je totiž mostem s nejbohatší sochařskou výzdobou a patří k nejstarším kamenným mostům u nás.