Orlovská chalupa

V krásných lesích poblíž obce Kejžice najdete chalupu jako z pohádky. Vkusně a citlivě zrekonstruované venkovské stavení vám nabídne všechno, co budete během pobytu potřebovat. Pohodlí, zábavu pro děti i dospělé a pořádnou dávku relaxace. A také dobrý výchozí bod pro výlety za sportem, historií i dobrým jídlem.

Kontakt

Orlovy 198
39452 Kejžlice
region Pelhřimov
49.580883, 15.406052Mapa
Volné pokoje
Období: léto, zima

Pohodlí ve venkovském stylu

Chalupa obklopená přírodou se hodí pro rodiny s dětmi nebo poklidná přátelská setkání. V patře jsou tři útulně zařízené ložnice, dole pak velká světnice s kuchyní, gauči a jídelním stolem. Majitelé mysleli na každý detail. Ve venkovském stylu je zařízeno vše od podlahy až po poslední keramický vypínač.

Srdcem domu jsou kachlová kamna, na kterých můžete i vařit. V létě hezký interiérový prvek – od podzimu do jara nesmírně příjemný způsob, jak se zahřát. Všichni pospolu stejně jako v dobách našich (pra)babiček.

Chalupa se pronajímá jako celek. Dovnitř se vejde až 11 hostů. 

Romantická relaxace pod širým nebem

Nejen kuchyň ukrývá venkovskou stylovku. I na zahradě najdete opravdu speciální místo. Cedrový koupací sud s příjemně horkou vodou prohřeje celé vaše tělo a pohladí vás na duši. Po několika minutách v sudu se budete cítit odpočatí a večer se vám bude skvěle spát. 

Koupat v sudu se můžete i během zimních měsíců. Voda vás rychle zahřeje a až se budete vracet do chaty, zima vám určitě nebude. Voda v sudu se ohřívá pomocí kamínek na suchá paliva.

Místo pro oslavy i dovádění dětí

Na zahradě hned vedle chalupy je stodola s malou kuchyňkou, velkým plynovým grilem a posezením dost velkým pro všechny hosty. Ve stodole jsou i menší kamínka, takže tu můžete grilovat a oslavovat (vždy s respektem ke svému okolí) po většinu roku.  

Ve stodole si můžete také zahrát ping-pong, vaše ratolesti zabaví dětská hernička. Součástí je i uzamykatelná kolárna.

Na zahradě pak na děti čeká ještě: 

  • pískoviště, 

  • dětské hřiště, 

  • hřiště na míčové hry. 

K dispozici je také malé ohniště třeba na opékání buřtů.

Víte, že…

Na stránkách www.orlovskachalupa.cz najdete téměř 50 tipů na výlety za místními pamětihodnostmi, gastronomií nebo koupáním.