Vagón salon expres zábavní park Polnička

Užijte si pohodový den v zábavním parku v obci Polnička u Žďáru. Kromě venkovního posezení tu najdete dětské hřiště a několik senzačních atrakcí. Mezi nejoblíbenější patří dětský vláček, vodní čluny a elektrická autíčka.

Kontakt

Bohumír Wimmer
Polnička 111
59101 Žďár nad Sázavou 1
region Žďár nad Sázavou
49.610088, 15.908420Mapa
Volné pokoje

Cíl výletu i zastávka k odpočinku

Zábavní park Vagón salon expres stojí na svém místě už více než 30 let. Začínal jako občerstvení ve vyřazeném vagonu. Postupně se rozrostl do dnešní vymazlené podoby a stal se oblíbeným cílem výletníků i cyklistů. Areál leží 5 km severně od Žďáru nad Sázavou na kraji obce Polnička. Hezké prostředí Stříbrného rybníka obklopené loukami a lesy se každý rok otvírá pálením čarodějnic a v provozu zůstává až do konce května.

Zatímco rodiče si odpočinou v příjemném venkovním posezení, dají si místní pivo a něco dobrého k němu (v nabídce jsou pochoutky z udírny, teplá jídla a chuťovky), děti se vydají prozkoumat atrakce.

Spousta zábavy pro děti

Největším lákadlem je dětský vláček s mašinkou a vagonky, který jezdí po 300metrové úzkokolejné železnici. Po cestě projedete tunelem, okolo klece s ptáky a minete výběh s kozami – ty vám pěkně zamečí na pozdrav. Nechybí ani malé nádražíčko a přejezd se šraňkami a semaforem. Na jaké další atrakce se mohou děti těšit? 

  • elektrická autíčka a čtyřkolky (ty jsou i pro dospělé),

  • velký skákací hrad a vzduchová děla,

  • elektrické vodní čluny pro jednoho nebo více pasažérů,

  • hřiště s malou lanovkou, houpačkami, prolézačkami a kolotočem.

Líbit se tu bude také dětem, které mají rády zvířátka. Uvidí třeba kamerunské kozičky, andulky, čuníka Pepu a slepice. 

TIP: Vagón salon expres je park přívětivý k peněženkám rodičů. Vstup na jednotlivé atrakce není nijak přemrštěný. Pokud se plánujete svézt na některé z atrakcí, vezměte si s sebou raději zásobu mincí v hodnotě 10 a 20 Kč.

Foto: vagonpolnicka.cz

 

 

Otevírací doba:

květen, červen, září: víkendy 10:00 – 19:00

červenec – srpen: denně: 10:00 – 19:00