Záchranná stanice Pavlov

Poraněná dospělá zvířata a opuštěná mláďata z Vysočiny míří do Záchranné stanice Pavlov u Ledče nad Sázavou. Stanice je otevřena pro veřejnost a je oblíbeným cílem rodin s dětmi. Uvidíte tu na 70 stálých zvířecích obyvatel a poslechnete si zajímavý výklad.

Kontakt

Stanice Pavlov, o.p.s.
Pavlov 54
58401 Ledeč nad Sázavou
region Pelhřimov
28771028
49.702606, 15.339233Mapa
Volné pokoje

Co dělat, když najdete ježka?

Pokud se rozhodnete vyrazit na výlet právě sem, dozvíte se mnohé o záchraně zvířat a to tom, co je ohrožuje v naší krajině. Seznámíte se také se záchrannými programy určenými ohroženým druhům. A zjistíte, co udělat, pokud ve volné přírodě najdete slabé ptáče, osamoceného zajíčka nebo malého ježka.

Během procházky po stanici si prohlédnete různá zvířata, která běžně potkáte pouze ve volné přírodě: dravce, pěvce, vodní ptáky a mnoho savců. Například norka evropského, vydru říční, lišku obecnou nebo kunu skalní. 

Zůstaňte ve stanici více dní

Otevřeno pro veřejnost ve stanici mají od začátku května do konce září. Se svými dětmi tu klidně strávíte i více dní, neboť prostory nově zrekonstruovaného přilehlého ekocentra nabízejí ubytování. Můžete si tu vychutnat krásné prostředí rybníka a objevovat kouzelná přírodní zákoutí s mokřady a jezírky. Poklidné okolí vyzývá k procházkám a celodennímu pobytu v přírodě.

TIP: Chlupatým a opeřeným obyvatelům záchranné stanice můžete pomoci. Jak? Finančním příspěvkem podpoříte (a na dálku si tak adoptujete) zvířata, která neměla to štěstí, aby se zcela zotavila a vrátila se do přírody. Jako poděkování dostanete certifikát adoptivního rodiče, dvě vstupenky na prohlídku stanice a malou pozornost.

Foto: Záchranná stanice Pavlov