S chutí lodí na Stvořidla

Navštivte perlu Posázaví, Ledeč nad Sázavou, sjeďte lodí řeku a objevte Stvořidla a Foglarovu Sluneční zátoku. Na cestu se dobře posilněte v Hotelu Kaskáda.

Kontakt

Husovo náměstí 17
58401 Ledeč nad Sázavou
region Havlíčkův Brod
49.694481, 15.276290Mapa
Volné pokoje
  • 1.Hrad Ledeč nad Sázavou
  • 2.Sluneční zátoka
  • 3.Hrad Ledeč nad Sázavou
Délka trasy: 8,6 km
Časová náročnost: 2,38 h
Výchozí místo: Hrad Ledeč nad Sázavou
Cílové místo: Hrad Ledeč nad Sázavou
Období: léto

Hotel se nachází v historickém centru Ledče nad Sázavou. Restaurace nabízí speciality tradiční české a mezinárodní kuchyně, nechybí steaky, bezmasá a zeleninová jídla, těstoviny a dezerty. Můžete se tady ubytovat a objevovat okolí na kole či pěšky.

Nejdřív ze všeho ledečský hrad. A víte, že je pod ním ukrytý železniční tunel, jímž pravidelně jezdí Posázavský pacifik? Hrad ční na skalním návrší při řece Sázavě a skrývá v sobě poklady v podobě unikátní sbírky hodin, výstavy skla a repliky historické sklářské pece, ale hlavně – Foglarovo muzeum. Právě v něm získáte inspiraci k výletu na místa, která byla předobrazem dobrodružství Hochů od Bobří řeky.

Jedním z nich je Sluneční zátoka. Staňte se vodáky a užijte si s dětmi dobrodružnou plavbu lodí po Sázavě, sjíždějte peřeje. V půjčovně lodí v Ledči získáte kánoi, kajak nebo raft i veškeré potřebné vybavení k plavbě.

 Foto: Michal Mašek, archiv Vysočina Tourism