V Kamenici na pivo a k Johance

Výletů s chutí piva můžete zažít na Vysočině spoustu. Při jednom z nich zamiřte do pivovaru v Kamenici nad Lipou a uvařte si vlastní pivo.

Kontakt

Nám. Čsl. armády 2
39470 Kamenice nad Lipou
region Pelhřimov
49.301842, 15.078399Mapa
Volné pokoje
  • 1.Zámek Kamenice nad Lipou
  • 2.Naučná stezka V. Nováka
  • 3.Johanka
  • hájovna
Délka trasy: 3,3 km
Období: léto, zima

Pivovar v Kamenici nad Lipou vítá návštěvníky v novém. Je po rekonstrukci a vaří pivo na plné obrátky. Vedle klasicky ochutnáte i nějaké ty sládkovy experimenty. A můžete se zapojit i vy sami. Pivovar totiž pořádá naučné degustační kurzy, zážitkové vaření pro každého. Stačí se přihlásit a můžete rozjet pod dozorem sládka svou vlastní várku piva.

Posedět a pochutnat si na dobrém jídle můžete v pivnici, nebo v pěkném prostředí pivovarského dvora.

Příjemný výlet vás čeká, vydáte-li se naučnou stezkou Vítězslava Nováka. Není náročný, jen asi tři kilometry. Začíná u kamenického zámku. A ten byste neměli vynechat, nakoukněte dovnitř na expozici hraček nebo do Muzea všemi smysly. V zámeckém parku pohlaďte alespoň očima prastarou lípu, podle níž dostala Kamenice svůj název. A pak už vykročte kolem Zámeckého rybníka přes lesopark Hamerky k cíli výletu, jímž je bývalá myslivna s krásným jménem Johanka. Cestou minete Pecovský rybník a dojdete k modřínové aleji se 118 vzrostlými stromy. Je parádní v každém ročním období. A pro vás je znamením, že hájenka, kde se narodil Vítězslav Novák, už je nadosah.