Draxmoor Dolní Rožínka

Máte doma odvážné děti, které se nezaleknou ani příběhů o čarodějnicích, bezhlavých rytířích a upírech? Vydejte se s nimi za netradiční podívanou do strašidelného zámku Draxmoor. Ve světě fantazie, strašidel a pohádkových bytostí budou jako ryba ve vodě.

Kontakt

Dolní Rožínka 5
59251 Dolní Rožínka
region Žďár nad Sázavou
49.474819, 16.208109Mapa
Volné pokoje

Výprava za upíry, draky a duchy

Bojíte se rádi? V zámku Draxmoor vám za zvuku zlověstného smíchu naskočí husí kůže už u vstupu. Abyste se na trasu patřičně naladili, začnete prohlídku filmem o nadpřirozených bytostech v 3D kině U staré čarodějnice. Potom budete pokračovat chodbami až ke strašidelnému výtahu, který vás sveze dolů do tajemného podzemí. 

Během prohlídky uvidíte duchy, draka a rytíře. Zavítáte také na hřbitov, do doupěte hraběte Drákuly nebo do pekla mezi čerty. Každá místnost je nasvícena různými světly a vše doprovází děsuplné zvuky. Na trase potkáte i pár „živých strašidel“.

Pro jak staré děti je Draxmoor vhodný?

Výstavu bez problémů projdou 5letí a starší návštěvníci. Podle recenzí na Googlu ji zvládá i většina odvážnějších 3–4letých dětí. Na Draxmooru také drží rodinné pátky. Během nich je na prohlídkovém okruhu více světla, méně tmy a „straší“ tu pouze hodné víly. Celá prohlídka trvá přibližně půl hodiny, během této doby uvidíte na 90 různých postaviček.

Víte, že…

Zámek Draxmoor není tak úplně zámek. Jedná se o 500 let starou budovu historické sýpky a pivovaru, která patřila ke šlechtické tvrzi založené pány z Pernštejna.

Foto: archiv Vysočina Tourism

 

Otevírací doba:

duben – červen: sobota a neděle: 10:00 – 17:00
konec června – začátek září: pondělí – neděle: 9:30 – 18:00

Domácí mazlíčci vítáni, pokud nechcete absolvovat prohlídku s nimi, místní strašidla vám je pohlídají. 

Videogalerie