Muzejní a galerijní noc 2024

Termín: 24. 5. 17:00 - 22:00

Místo konání: Jihlava

Muzejní část letošní Muzejní a galerijní noci se uskuteční v pátek 24. května a vychází z právě probíhající výstavy Keltové a Germáni na periferii. Návštěvníci se mohou těšit na komentovanou prohlídku této výstavy, tematickou přednášku, vystoupení spolku Castra Romana – historická skupina z Plzně představí vojenský i civilní život v antickém Římě. Součástí vystoupení bude i dobové ležení, ochutnávky dobové kuchyně, ukázka boje, představení výzbroje a výstroje a další...
Uskuteční se i edukační program k výstavě, který návštěvníkům nabídne vhled do každodennosti keltské a germánské kultury a možnost vyzkoušet si makety zbraní a některých doplňků vyrobených podle archeologických nálezů.
Kromě Keltů a Germánů bude přítomen i výtvarník Tomáš Záborec ze Slaného, který v prostorách muzejních arkád představí výstavu svých „dřevomaleb“.
Muzejní noc tradičně zakončíme čtením na dobrou noc v podání našeho zoologa Pavla Bezděčky.

Foto: archiv VT

Kontakt
Muzeum Vysočiny Jihlava, p.o.,
586 01 Jihlava
… z Plzně představí vojenský i civilní život v antickém Římě. Součástí vystoupení bude i dobové ležení, ochutnávky dobové kuchyně, ukázka boje, představení výzbroje a výstroje a další... Uskuteční se i edukační program k výstavě, který návštěvníkům nabídne vhled do každodennosti keltské a germánské kultury a možnost vyzkoušet si makety zbraní a některých doplňků vyrobených podle archeologických nálezů. Kromě Keltů a Germánů bude přítomen i výtvarník Tomáš Záborec ze Slaného, který v prostorách muzejních arkád představí výstavu svých „dřevomaleb“. Muzejní noc tradičně zakončíme čtením na dobrou noc v podání našeho zoologa Pavla Bezděčky.

Foto: archiv VT