Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod

Ve druhém pololetí si pro Vás muzeum připravilo bohatý výběr edukačních programů zaměřených na témata, která žáky nepochybně zaujmou.

Kontakt

Havlíčkovo nám. 19
58001 Havlíčkův Brod 1
region Havlíčkův Brod

Muzeum nabízí programy pro mateřské, základní i střední školy. Kromě běžné vstupenky můžete pro vstup do muzea využít i Společné vstupenky

Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod pořádá také přednášky týkající se historie regionu. Dorazit na ně můžete do muzea, nebo Vás historici navštíví ve škole. Více informací o přednáškách naleznete zde.

Nabídka edukačních programů:

  • MIZPAH. Výstava obrazů mezinárodního umělce Heshama Malika na židovské téma. Edukační program seznámí děti s židovským svátkem Purim, který patří mezi nejradostnější události této komunity.

Termín: 11. ledna - 1. března 2024. Zaměření: MŠ, ZŠ, SŠ. Délka programu: 60 min RVP: Člověk a společnost Cena: 30Kč/žák.

 

  • VELIKONOCE V MUZEU. Edukační program na téma Velikonoce, tak jak je slavili naši předkové.

Termín: 14. března - 27. března 2024. Zaměření: MŠ, ZŠ. Délka programu: 60 min RVP: Člověk a jeho svět. Cena: 30Kč/žák

 

  • NEBE BYLO PLNÉ HVĚZD. Komentovaná prohlídka výstavy v kláterním kostele svaté Rodiny s přiblížením komunistické perzekuce v 50. letech 20. století, osudů pátera Toufara a opata Tajovského.

Termín: 12. ledna - 28. února 2024. Zaměření: 2. stupeň ZŠ, SŠ. Délka programu: 60 min RVP: Člověk a společnost. Cena: 30Kč/žák.

 

  • CO PŘINESL OBCHVAT. V rámci programu čeká na starší žáky komentovaná prohlídka výstavou s možností vyzkoušet si archeologickou dokumentaci. Mladší žáky seznámíme s prací archeologa, na kterého si zahrají díky zábavným aktivitám.

Termín: 25. května - 29. září 2024. Zaměření: MŠ, ZŠ, SŠ. Délka programu: 60 min RVP: Člověk a společnost. Cena: 30Kč/žák.

 

  • 150 LET MUZEA V HAVLÍČKOVĚ BRODĚ. V letošním roce oslavuje muzeum 150 let od svého vzniku, žáci se při této příležitosti mohou těšit na program, ve kterém se seznámí s prací muzejníka.

Termín: červen 2024. Zaměření: MŠ, ZŠ, SŠ. Délka programu: 60 min RVP: Člověk a společnost. Cena: 30Kč/žák.

 

  • HAVLÍČEK A FAKE NEWS. Stálá expozice o životě Karla Havlíčka Borovského. Téma novinářství, svobody slova a kritiky informací je dnes velmi aktuální. Hlavním cílem projektu je ukázat studentům rozdíl v práci žurnalisty 19. a 21. století a ve vyhledávání či ověřování informací. 

Délka programu: 45 min Zaměření: 2. st. ZŠ, SŠ. RVP: Člověk a společnost. Cena: 30Kč/žák