Naučná stezka Po stopách opatů a rabínů Třebíč

Díky bohaté historii Třebíče mohou turisté obdivovat mnoho památek, z nichž tři nejvýznamnější jsou zapsány na Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

Kontakt

Turistické informační centrum Národní dům
Karlovo náměstí 47
67401 Třebíč 1
region Třebíč
49.214924, 15.881657Mapa
Volné pokoje
Období: léto, zima

Je to bazilika sv. Prokopa se zámeckým areálem, židovská čtvrť a židovský hřbitov. Všechny tři propojuje naučná stezka Po stopách opatů a rabínů. Návštěvníkům poodhalí něco ze života obou náboženských komunit, které po staletí v Třebíči žily v těsném sousedství, seznámí je s nejzajímavějšími místy, historií židovských domů, židovskými synagogami i křesťanskou bazilikou.

Cílem hry je sbírat razítka třebíčských infocenter na Stezce opatů a rabínů a získat odměnu. Na každého, kdo nasbírá razítko na Karlově náměstí, v Zadní synagoze a bazilice, čeká na posledním zastavení malé překvapení. Brožurku ke stezce Po stopách opatů a rabínů lze zakoupit na všech třebíčských informačních centrech za 15 korun.

Zajímavá místa na stezce: Karlovo náměstí, Zadní synagoga, Dům Seligmanna Bauera, chudobinec, židovský hřbitov, zámek, klášter, bazilika sv. Prokopa, Koplův dům, Přední synagoga, dům rabína, obecní dům, radnice, dům Samuela Ryšavého.

Foto: MKS Třebíč