Dům přírody Žďárských vrchů

Poznejte krásnou krajinu CHKO Žďárské vrchy, které se přezdívá zelené srdce Česka. Klidnou procházku lesy a říčními údolími odstartujte v Domu přírody, kde si prohlédnete moderní a zajímavou výstavu krajiny Žďárských vrchů v průběhu věků.

Kontakt

Krátká 2
59203 Sněžné
region Žďár nad Sázavou
49.642071, 16.096342Mapa
Volné pokoje
Období: léto

Příroda jako na dlani

Dům přírody sídlí v historickém statku z druhé poloviny 19. století. Celý objekt je nově zrekonstruovaný – dostal dokonce ocenění Stavba Vysočiny 2020. 

Uvnitř vás čeká úžasná nová moderní expozice, která je postavená tak, aby bavila nejen dospělé, ale i děti. Spousta obrázků, modelů, obrázkových map a soch zvířátek na každém kroku okouzlí děti od batolat až po teenagery. Vše doprovází zajímavé popisky. Než vyrazíte, podívejte se na virtuální prohlídku, kde uvidíte všechny kouty expozice.

Výstava představuje krajinu v obdobích před příchodem člověka, během středověké kolonizace, rozvoje místního průmyslu, kolektivizace nebo v budoucnosti. Vnímat ji budete všemi smysly. 

Ideální výchozí bod pro výletování

Dům přírody je dobrým výchozím bodem pro další výletování. Uvnitř vám rádi poradí, kam dál. A vzít si můžete leták s mapou, vyznačenými trasami pro pěší i cyklo výlety a nejoblíbenějšími turistickými cíli. 

A protože místní si váží přírody, podporují šetrnou turistiku. Tak přijďte nejlépe pěšky nebo na kole či koloběžce. Auta můžete nechat na Třech studních či v Novém Městě na Moravě.

Foto: dumprirody.cz

Otevírací doba:

Leden - květen: sobota 10:00 - 17:00

červenec - srpen + prázdniny:

pondělí - sobota 10:00 - 17:00, neděle 10:00 - 16:00